lørdag, mai 20, 2006

17. mai med regn i strie strømmer!


De som skulle levere stilasene kom ikke før 17. mai. Dermed fikk ikke snekkerne tettet kortsidene, noe de helst skal gjøre før de tetter taket. Dermed ble det stående som forrige uke også på 17. mai. Og da kom regnet…

Hadde besøk av foreldre og svigerforeldre på 17. mai. Det var hyggelig og vi var ikke påvirket inne i huset enda. Selv om det høljet ned på utsiden så var det foreløpig tett. Svigerfar hjelp til med en hevert av 4 meter hageslange og vi fikk tømt noen virkelig store vanndammer i presenningen i firetiden på ettermiddagen. Anne Kristine dro på nattevakt og jeg endte med å løpe på taket hver andre time gjennom store deler av natten da det jo ikke sluttet å regne.
Det var 7 store pøler hvor det samlet seg vann gang på gang, og hver gang tømte jeg fra 10 til 20 liter på hver.
Utpå natten orket jeg ikke mer og sovnet. Morgenen etter da vi våknet var det selvsagt kommet vann inn i stuen på flere steder. Det gamle fine taket vårt med rosetten var vasstrukket og har sprekt over det hele. Det er jo ingen krise da det snart skal rives allikevel.
Men litt irriterende at jeg ikke klarte å holde vannet ute etter så mye jobbing.

Heldigvis kom snekkerne med fullt team på torsdagsmorgen og tettet taket og dekket sidene med presenning og gjorde en kjempejobb i et forferdelig regnvær. Var veldig glad på ettermiddagen den 18 da taket var tett. Det fortsatte jo bare å regne videre også så det var godt de klarte det på en dag.

Ingen kommentarer: